10 recomandări practice privind îngrijirea tatuajelor

10 recomandări practice privind îngrijirea tatuajelor

În contextul respectării şi al transpunerii în practică a instrucţiunilor pentru îngrijirea tatuajelor în scopul îngrijirii ulterioare a tatuajului dumneavoastră, vă prezentăm în cele ce urmează 10 recomandări practice suplimentare cu privire la îngrijirea tatuajului dumneavoastră pe parcursul perioadei de vindecare:

 1. Aplicarea de creme!
  O importanţă deosebită revine aplicării periodice la nivelul tatuajului, în perioada de vindecare, a produsului TattooMed after tattoo. Pe parcursul primelor 4 zile, în funcţie de posibilităţi, la interval de 4 ore (însă minim de două ori pe zi). Pe parcursul următoarelor zile de 3 până la 5 ori zilnic. Aplicarea prea frecventă, precum şi într-un strat prea gros a cremei poate determina înmuierea pielii, cu pierderea corespunzătoare de culoare sau formarea de pustule. Dacă se aplică o cantitate prea redusă de cremă se formează o crustă prea groasă la nivelul tatuajului, care prezintă riscul de rupere sau crăpare, ceea ce poate determina de asemenea pălirea culorii sau chiar formarea de cicatrice.
 2. Evitarea băilor/duşurilor prelungite.
  Băile în cadă sau duşurile prelungite trebuie evitate pe parcursul procesului de vindecare, deoarece există riscul de înmuiere a tatuajului, ceea ce ar putea conduce la pălirea culorii. Băile în mare, lac sau în ştranduri/piscine acoperite sunt complet nerecomandate, deoarece pot conduce la infecţii ale plăgii.
 3. Evitarea transpiraţiei/impurităţilor la nivelul plăgii.
  Transpiraţia (bacteriile) şi impurităţile pot provoca infecţii. Din acest motiv, plaga trebuie menţinută curată, în funcţie de posibilităţi, cu evitarea pentru început a practicării sportului şi a activităţilor care conduc la formarea de transpiraţie.
 4. Fără expunere la raze solare puternice sau la solar.
  Vor fi evitate radiaţiile solare directe, deoarece culoarea îşi poate pierde intensitatea în acest mod, iar la nivelul pielii care prezintă plaga şi care este subţire poate apărea foarte rapid o arsură solară, în urma căreia pielea, împreună cu tatuajul aferent, s-ar putea coji. Tatuajele vindecate pot fi protejate cu Tattoomed daily tattoo care împotriva radiaţiilor solare şi a pălirii culorii.
 5. Evitarea scărpinării!
  Pe parcursul procesului de vindecare este foarte normală apariţia senzaţiei de prurit la nivelul pielii. Nu vă scărpinaţi în nicio situaţie – această situaţie conduce la deteriorarea tatuajului dumneavoastră.
 6. Nu purtaţi în zona tatuajului articole vestimentare care lasă scame sau care sunt prea strâmte.
  Articolele vestimentare prea strâmte se freacă la nivelul plăgii şi irită tatuajul, iar scamele pot provoca iritaţii. În practică şi-a dovedit utilitatea purtarea de articole vestimentare din bumbac, deoarece absorb corespunzător secreţiile provenite de la plagă şi sunt uşor de curăţat.
 7. Folie – da/nu şi, în caz afirmativ – când/cum?
  Pe parcursul primelor 2 până la 3 zile, în timpul somnului şi la purtarea de haine, la nivelul pieii tatuate se recomandă aplicarea unei folii pentru protejarea împotriva impurităţilor, respectiv a scamelor precum şi a lipirii. Nu se recomandă purtarea prea frecventă/prelungită a foliei, deoarece sub aceasta există riscul de dezvoltare a agenţilor patogeni. După îndepărtarea foliei este necesară curăţarea tatuajului cu cleansing gel şi o nouă tratare a acestuia cu after tattoo.
 8. În cazul în care tatuajul s-a lipit de haine…
  …este necesară înmuierea acestora în zona afectată cu apă călduţă şi desprinderea ulterioară, treptată şi cu atenţie de la nivelul pielii. Ulterior se impun curăţarea tatuajului cu cleansing gel şi aplicarea cremei after tattoo.
 9. Spălarea/curăţarea tatuajului.
  Nu curăţaţi tatuajul cu săpun sau gel de duş disponibile în mod curent în comerţ. Ca urmare a substanţelor odorizante conţinute şi a valorii prea ridicate a pH-ului, acestea nu sunt recomandate. Utilizaţi TattooMed cleansing gel, conceput special pentru pielea tatuată recent.
 10. Alimentaţia corectă poate susţine procesul de vindecare a plăgii.
  În special pe parcursul vindecării plăgii trebuie asigurată o alimentaţie cu o cantitate suficientă de vitamina C. O concentraţie prea redusă de vitamina C în organism afectează procesul de vindecare a plăgii. Acest aspect trebuie avut în vedere în special la consumul de alcool, deoarece acesta distruge vitamina respectivă.

TattooMed Rômania