Îngrijirea Tatuajelor

Îngrijirea tatuajelor

  1. După finalizarea operaţiunii, specialistul în tatuaje curăţă şi îngrijeşte tatuajul dumneavoastră şi îl acoperă cu o folie, pentru a preveni pătrunderea impurităţilor în plaga proaspătă şi pentru a evita lipirea articolelor de îmbrăcăminte.
  2. Îndepărtaţi cu atenţie folia după aproximativ 1 până la 3 ore.
  3. Curăţaţi tatuajul dumneavoastră iniţial cu TattooMed cleansig gel şi apă călduţă. Nu utilizaţi în acest scop o lavetă de spălare, ci aplicaţi pe pielea curată.
  4. Aplicaţi TattooMed after tattoo, în strat subţire şi fără a asigura pătrunderea acestuia în piele prin masare, pe tatuaj şi repetaţi această operaţiune de fiecare dată când începe să se usuce pentru a se forma doar o coajă subţire şi a evita apariţia unei cruste dure.
  5. Îndepărtaţi periodic stropii de apă care se formează în prima zi la nivelul plăgii cu apă călduţă şi cleansing gel şi aplicaţi ulterior din nou un strat subţire de TattooMed after tattoo.
  6. În următoarele 4 până la 5 zile, tatuajul trebuie spălat la interval de aproximativ 4 ore, însă minim de două ori pe zi (dimineaţa şi seara) cu cleansing gel, acesta fiind lăsat să se usuce pentru scurt timp, cu o nouă aplicare ulterioară a unui strat subţire de cremă.
  7. În următoarele zile, crema se va aplica periodic (de 3 până la 5 ori pe zi) pentru protejarea tatuajului împotriva uscării şi a formării de cruste.
  8. Evitaţi în perioada de vindecare activităţile sportive, expunerea inutilă la sarcini a pielii, zgârierea, lipirea articolelor de îmbrăcăminte şi pătrunderea de impurităţi la nivelul plăgii.

Rezultatul final ulterior şi aspectul tatuajului dumneavoastră vindecat sunt influenţate nu doar de priceperea specialistului în tatuaje la care aţi apelat, ci şi de îngrijirea corectă acordată de dumneavoastră.

Recomandări practice suplimentare cu privire la îngrijirea tatuajului dumneavoastră sunt disponibile la rubrica 10 recomandări practice


TattooMed România