Tehnici de tatuare

Tehnici de tatuare

Toate tehnicile de tatuare prezintă un element comun: pielea este înţepată cu ajutorul obiectelor ascuţite, fiind aplicată o cerneală. În acest sens prezintă importanţă adâncimea corectă de înţepare. În cazul în care aplicarea este realizată prea superficial – cerneala iese în afară la refacerea pielii. Dacă se optează pentru o adâncime prea mare – apare fenomenul de Blowout.

Care sunt tehnicile disponibile?

În cadrul unei diferenţieri generale, se poate distinge între metodele tradiţionale, la care aplicarea se realizează manual, şi maşina electrică de tatuare. Cu toate acestea în anumite culturi, de exemplu la eschimoşi, pe sub piele sunt introduse fire îmbibate în cerneală pentru a obţine o imagine.

Care este motivul pentru care anumiţi artişti specialişti în domeniul tatuajelor optează pentru metoda manuală, iar alţii folosesc maşina?

În mediul occidental, utilizarea maşinii electrice de tatuare este pe departe cea mai extinsă metodă. Modalitatea de funcţionare este similară celei unei sonerii electrice. Cu ajutorul a 2 bobine este generat un câmp electromagnetic care lasă să pătrundă în piele acul fixat cu o frecvenţă cuprinsă între 800 şi 3000 de ori pe minut. În acest mod se poate lucra rapid şi precis. Cu o mână se realizează tensionarea pielii, iar cu cealaltă ghidarea acului. În spaţiul asiatic, numeroase tatuaje sunt realizate în continuare manual, prin intermediul metodei tradiţionale. În acest scop, acele sunt fixate la vârful tijelor lungi de bambus. Această tehnică impune cerinţele ridicate cu privire la dexteritatea artistului specializat în domeniul tatuajelor, oferind însă cu toate acestea posibilitatea de a varia la adâncimea înţepăturilor. În acest mod pot fi realizate tatuaje cu un grad impresionant de precizie.

Care este metoda de tatuare care implică cel mai redus nivel de durere?

Şi la acest capitol există opinii divergente, însă majoritatea persoanelor care au avut ocazia să beneficieze de aceste tehnici afirmă că tatuajele realizate manual în Japonia, precum şi cele obţinute prin batere având la bază tradiţia triburilor din Borneo sunt mai uşor de suportat şi se vindecă mai rapid. Cu toate acestea, pentru realizarea unui tatuaj prin aceste metode implică un interval prelungit de timp, astfel încât este necesară o rezistenţă mai îndelungată la durere.


TattooMed Rômania

 

Tetoválási technikák