Regiuni corporale pentru tatuaje

Regiuni corporale pentru tatuaje

Care sunt zonele în care durerea este mai intensă/mai scăzută?

Fără îndoială că percepţia durerii nu este identică la toate persoanele. Există persoane care fac faţă fără probleme unui tatuaj într-o regiune despre care se susţine că ar fi extrem de dureroasă, în timp ce altele aproape că îşi pierd cunoştinţa şi la un tatuaj de mici dimensiuni la nivelul braţului. Cu caracter general se poate afirma că zona intimă, şoldul, pieptul, genunchiul, regiunea interioară a mâinii şi picioarele reprezintă zone mai dureroase pentru un tatuaj. Persoanele sensibile la durere trebuie să opteze pentru început pentru zone corporale precum braţul/antebraţul sau coapsa.

Tatuaje în zone vizibile, de exemplu gâtul sau mâinile?

Orice artist diligent specializat în domeniul tatuajelor va recomanda unui client care nu dispune deja de numeroase tatuaje să evite aplicarea unui motiv în aceste regiuni neacoperite de haine, respectiv va refuza realizarea unui astfel de tatuaj.
Tendinţa este orientată către realizarea de tatuaje în aceste zone ofensive, vizibile fără probleme şi în cazul în care persoana este îmbrăcată, însă persoana trebuie să conştientizeze faptul că, în ciuda creşterii gradului de toleranţă la nivel social – şi a îmbunătăţirii permanente a metodelor de îndepărtare – un tatuaj în aceste zone ale corpului poate crea dificultăţi în viaţa profesională, astfel încât această opţiune trebuie să fie disponibilă numai clienţilor care ştiu ce fac – cunosc consecinţele unui astfel de proces şi nu reacţionează doar în baza evoluţiei la modă.

Care sunt domeniile profesionale în care ar putea apărea probleme asociate tatuajelor la vedere?

Dacă se optează pentru o carieră în calitate de bancher sau în structurile de conducere a unei firme considerate mai degrabă conservatoare, se recomandă renunţarea la tatuaje în regiuni vizibile şi care nu pot fi acoperite. Această cerinţă se aplică frecvent şi pentru funcţionarii publici, poliţişti şi, până la un anumit grad, pentru soldaţii profesionişti. Dar nu trebuie să vă temeţi; în prezent, numeroşi directori de firmă, angajaţi cu funcţii de conducere, directori de resurse umane, medici, avocaţi, etc.. au tatuaje. Gândiţi-vă şi la acest aspect: unele dintre persoanele tatuate din prezent vor deveni şefii de mâine.

Care sunt aspectele suplimentare de care mai trebuie să ţin cont la amplasare şi la selectarea motivelor?

Nu orice motiv se potriveşte la orice dimensiune şi în orice zonă corporală.

Un motiv foarte detaliat nu poate, respectiv nu ar trebui amplasat într-o regiune de dimensiuni reduse, deoarece un tatuaj va înregistra cu timpul mici modificări, iar liniile acestuia se vor îndepărta uşor. Astfel nu se recomandă realizarea unei corvete, cu toate detaliile, pe degetul mic, deoarece, în scurt timp, aceasta nu se va mai recunoaşte ca atare. Consultaţi artistul dumneavoastră specializat în domeniul tatuajelor la selectarea zonei corespunzătoare pentru un anumit motiv. În calitate de profesionist care dispune de experienţa necesară, aşa cum ar trebui să se prezinte, acesta ştie cel mai bine ce funcţionează şi unde se poate valorifica cel mai bine un motiv.


TattooMed Rômania

 

Különböző testrészek tetoválása