Igiena în salonul de tatuaj

Igiena în salonul de tatuaj

Care sunt aspectele cărora trebuie să le acordaţi atenţie la intrarea într-un salon de tatuaje?

Un salon de tatuaje nu este o toaletă din gară. Curăţenia şi igiena complexă reprezintă o prioritate fundamentală. Şi sala de aşteptare trebuie să lucească de curăţenie. Dacă sunteţi întâmpinaţi chiar din uşă de o hoardă de insecte înfometate, ar trebui să ieşiţi imediat. Spaţiile de lucru trebuie să fie luminoase şi bine aerisire. În încăperile respective trebuie să fie amplasat doar echipamentul necesar efectiv pentru tatuare. Mâncarea, băuturile şi articolele vestimentare nu au ce căuta în spaţiile respective. Cu caracter general, toate suprafeţele şi toţi pereţii trebuie să permită o curăţare umedă. În mod suplimentar, fiecare spaţiu de lucru trebuie să dispună de o chiuvetă. Solicitaţi să vi se arate spaţiile. Un salon serios va fi dispus fără rezerve să dea curs solicitării dumneavoastră.

Artistul care realizează tatuajele trebuie să lucreze numai cu materiale de unică folosinţă?

Da. Lavetele de curăţare, capacele de alimentare pentru vopsele, precum şi mănuşile de unică folosinţă reprezintă condiţia de bază şi se impune eliminarea acestora fără întârziere după utilizare. În cazul acelor şi al tuburilor (mânerele maşinii de tatuare) este disponibilă în toate situaţiile versiunea de unică folosinţă care este eliminată imediat după utilizare, precum şi versiunile care permit o utilizare repetată prin sterilizare. Nu vă temeţi, saloanele care lucrează cu ace şi tuburi refolosibile le sterilizează ireproşabil prin utilizarea de echipamente profesionale şi concepute special în acest scop, de exemplu curăţitoare cu ultrasunet, autoclave (sterilizator cu abur sub presiune) sau sterilizatoare cu aer cald. Întrebaţi-l pe artistul în domeniul tatuajelor la care apelaţi care este materialul cu care lucrează şi pe care îl sterilizează în caz de necesitate. Şi în acest caz se aplică următoarea concluzie: artiştii şi saloanele de tatuaje serioase şi profesionale vă oferă cu plăcere informaţii la întrebările dumneavoastră.

Ce se întâmplă în cazul în care se fumează în salon?

Ţinând cont şi de nefumători, în principiu nu ar trebui aprobat fumatul în incinta salonului. Pe parcursul şedinţei, se interzice cu stricteţe artistului în domeniul tatuajelor să fumeze, având în vedere că un astfel de demers ar constitui o încălcare a normelor de igienă, precum şi faptul că trebuie să utilizeze ambele mâini la realizarea activităţii.

Pot lua câinele cu mine?

În principiu nu este permisă prezenţa animalelor în incinta saloanelor de tatuaj. Pe de-o parte deoarece pot distrage atenţia artistului tatuator. Pe de altă parte, acestea implică un risc mult prea mare de infecţie.

Artistul specializat în domeniul tatuajelor ar trebui să lucreze cu mască de protecţie a gurii?

Este impusă efectuarea operaţiunilor cu mască de protecţie a gurii numai în situaţia în care, pe parcursul activităţii, se pot forma stropi de lichide.


TattooMed Rômania

 

Higiénia a tetováló szalonokban