Cerneluri pentru tatuaje

Cerneluri pentru tatuaje

Care sunt cerneluri pentru tatuaje disponibile pe piaţa germană?

În ceea ce priveşte gama de cerneluri pentru tatuaje, specialiştii în domeniul tatuajelor au la dispoziţie o gamă extinsă, deoarece numeroşi fabricanţi s-au specializat în domeniul producţiei de cerneluri pentru tatuaje. Cei mai cunoscuţi furnizori sunt, printre altele, Bullets, Intenze, Eternal, Alla Prima şi Atomic.

Care este explicaţia pentru faptul că aceste cerneluri sunt interzise în anumite situaţii?

În Germania, fiecare cerneală trebuie declarată la Autoritatea Federală pentru Protecţia Consumatorilor şi Siguranţa Alimentară. Începând cu anul 2009, fiecărui producător îi revine obligaţia legală de a menţiona detaliat toate componentele. Numai după verificarea cu rezultate corespunzătoare efectuată de către un expert, o cerneală este aprobată pentru vânzare. În măsura în care o cerneală nu respectă cerinţele minime legale, nu este admisă comercializarea acesteia.

Cernelurile pentru tatuaje pot prezenta cu adevărat un efect carcinogen?

Corect este: Există anumite cerneluri care conţin substanţe cu efect carcinogen. Substanţele suspecte sunt interzise însă în sensul regulamentului german privind mediile de tatuare (TäToV). Este verificată compoziţia de exemplu de către Autoritatea de verificare în domeniul chimici şi veterinar din Baden-Württemberg (CVUA). În măsura în care o cerneală pentru tatuaj conţine o concentraţie de peste 30 de miligrame per kilogram, este clasificată ca incompatibilă pentru comercializare.

Cine testează culorile la specialistul meu în domeniul tatuajelor?

Autoritatea de supraveghere în domeniul sănătăţii asigură, prin intermediul unei verificări periodice, utilizarea exclusivă a cernelurilor care respectă cerinţele legale. Cu toate acestea poate prezenta utilitate informarea la specialistul în tatuaje cu privire la produsele utilizate de către acesta.


TattooMed Rômania

 

Tetoválás színei