Ce se întâmplă la nivelul pielii în urma tatuării?

Ce se întâmplă la nivelul pielii în urma tatuării?

Din punct de vedere medical, pielea este rănită la efectuarea tatuării, fiind aplicată cerneală la nivelul suprafeţei. Contururile unui tatuaj sunt realizate de regulă cu un singur ac, în timp ce pentru suprafeţe şi haşurări sunt utilizate blocuri întregi de ace.

Care este profunzimea de înţepare?

Profunzimea înţepăturilor poate fi adaptată cu precizie în funcţie de grosimea pielii. Cerneala este aplicată maxim până la nivelul celui de-al doilea strat de piele, denumit dermă.

Ce reprezintă un Blowout?

Artiştii specialişti în domeniul tatuajelor care au învăţat această meserie în timp ce se aflau de exemplu pe o platformă de foraj pot fi mânaţi de dorinţa de a înţepa prea adânc. În asemenea situaţie, cerneală se scurge în ţesutul subcutanat şi produce în acest mod umbre nedorite. Această scurgere este denumită Blowout.

Care este motivul pentru care culorile anumitor tatuaje pălesc?

În cazul unui tatuaj proaspăt, pigmenţii de cerneală sunt prezenţi în dermă şi, în mod suplimentar, în straturile superioare ale pielii. Din acest motiv, acesta lasă impresia unei culori mai intense. Cu timpul, stratul superior de piele se regenerează şi diminuează luminozitatea. Dar şi expunerile foarte intense la soare sau omisiunea de aplicare a protecţiei împotriva radiaţiilor solare pot conduce la reducerea intensităţii culorii, deoarece cernelurile pentru tatuaj prezintă în anumită măsură sensibilitate la lumină. Din acest motiv se aplică următoarea cerinţă: protejaţi tatuajele de razele solare!

Cum se formează cicatricele?

Prima posibilitate: artistul specialist în domeniul tatuajelor a înţepat prea adânc (a se vedea Blowout). Din acest motiv, la vindecarea stratului inferior de piele se pot forma cicatrice. A doua posibilitate: scărpinare, îngrijire necorespunzătoare sau ruperea cojii. În măsura în care pielea nu este lăsată să se vindece corect, se pot forma cicatrice.


TattooMed Rômania

 

Mi történik a tetoválás során a bőrrel?