Care sunt costurile pentru un tatuaj

Care sunt costurile pentru un tatuaj?

Răspunsul la această întrebare formulată frecvent este cel mai dificil de oferit. Ar putea fi adresată în aceste condiţii şi următoarea întrebare: „Cât costă o maşină?“

Costurile pentru un tatuaj variază în funcţie de artist, motiv, dimensiune, regiunea corporală, timpul necesar şi culori. Există saloane şi artişti specialişti în domeniul tatuajelor care calculează un tarif orar fix, raportat la timpul necesar. Aceasta nu reprezintă însă regula. Mai bine vă întrebaţi:

Să condiţionez alegerea artistului specializat în domeniul tatuajelor sau a motivului în funcţie de preţ?

Nu. Un preţ ridicat nu reprezintă garanţia calităţii şi nu se recomandă să se opteze la un artist specializat în domeniul tatuajelor numai pe criteriului preţului redus aplicat de către acesta. Trebuie să aveţi în vedere următoarele aspecte: un tatuaj reprezintă o investiţie pentru toată viaţa. Informaţi-vă în prealabil cât mai bine posibil asupra lucrărilor realizate de către specialistul respectiv în domeniul tatuajelor şi solicitaţi prezentarea de fotografii cu privire la lucrările realizate până la momentul respectiv şi care s-au vindecat.

Care sunt aspectele suplimentare de care trebuie să ţin cont la alegerea artistului specializat în domeniul tatuajelor?

Ce urmează a fi tatuat?

Artiştii universali care stăpânesc toate stilurile de tatuaje sunt o raritate absolută. Majoritatea artiştilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul tatuajelor se specializează în stilul care îi atrage cel mai mult. Astfel se recomandă să vă interesaţi pentru a identifica cine stăpâneşte stilul dorit şi este expert în acest domeniu. Şi în acest caz se aplică următoarea cerinţă: solicitaţi prezentarea lucrărilor realizate sau informaţi-vă în detaliu pe internet prin intermediul fotografiilor cu privire la realizările artistului specializat în domeniul tatuajelor.

Care sunt condiţiile din salon?

În măsura în care dispuneţi de această posibilitate se recomandă să examinaţi în detaliu salonul înainte de data programată pentru realizarea tatuajului. În acest mod vă convingeţi pe cont propriu cu privire la împrejurările existente la faţa locului şi vă puteţi crea o imagine proprie asupra standardelor de igienă necesare, a mediului, a lucrărilor, a modului de lucru şi a artistului specialist în domeniul tatuajelor, puteţi formula întrebări şi puteţi decide dacă toate aspectele sunt pe placul dumneavoastră. Ceea ce ne conduce la următorul aspect pe care nu trebuie să îl subestimăm…

Sunteţi pe aceeaşi lungime de undă cu artistul specialist în domeniul tatuajelor?

Fără îndoială că tatuarea, asemenea multor altor activităţi, reprezintă un serviciu pentru care plătiţi pentru a beneficia de o contraprestaţie din partea unui expert.

Dar trebuie să aveţi în vedere următorul aspect: cel care se va afla în faţa dumneavoastră vă va intra sub piele în adevăratul sens al cuvântului.
Nu există multe abordări mai intime. Este adevărat că nu trebuie neapărat să vă căsătoriţi cu acesta sau să aveţi alte relaţii cu el, dar trebuie să aveţi încredere nu doar în talentele artistice ale acestei persoane, ci şi în raportul pe care îl veţi dezvolta cu acesta. Se recomandă să evitaţi în aceeaşi măsură un artist specializat în domeniul tatuajelor care realizează lucrări impresionante, dar care nu este de încredere, nu ţine cont de solicitările dumneavoastră sau care este greu accesibil sau nu este tocmai amabil, dar şi un artist care se bucură de simpatia dumneavoastră din toate punctele de vedere, dar care nu dispune de capacitatea necesară pentru a oferi rezultatul dorit. Majoritatea persoanelor nu se vor limita la un singur tatuaj. Acesta este motivul pentru care este benefic să vă simţiţi pe mâni bune şi pe termen lung şi să dezvoltaţi chiar o formă de relaţie din care să rezulte proiecte suplimentare în domeniul tatuajelor.

Dar cum spune frumos proverbul? „Culegi ceea ce semeni.“

Astfel, şi dumneavoastră trebuie să daţi dovadă permanent de amabilitate, încredere (în ceea ce priveşte respectarea termenelor), şi deschidere faţă de opinia acestuia în raport cu artistul specializat în domeniul tatuajelor pentru care aţi optat. Nu fiţi reticent la recomandările oferite de acesta. Aşa cum am menţionat anterior, profesionistul ştie cel mai bine ce este realizabil şi ce nu, iar cele mai bune lucrări rezultă în urma unei interacţiuni între ideile dumneavoastră şi abilităţile acestuia.


TattooMed Rômania

 

Quanto custa fazer uma tatuagem